Brugge Awards 2024

Sobo Bekroond met 'Green' Award op Tweede Editie van de Brugge Awards

Brugge, 17 juni 2024 – Tijdens de tweede editie van de Brugge Awards, gepresenteerd door Brugge Inc., is Sobo bekroond als laureaat in de categorie "Green". Deze categorie zet bedrijven in de schijnwerpers die uitblinken in duurzaamheid, klimaat en milieu.

Sobo wist de nominatie binnen te halen dankzij haar circulaire zalmkroket, een innovatief product gemaakt uit de nevenstroom van de zalmproductie. Dit betekent dat ze gebruikmaken van reststromen om een nieuw en smakelijk product te creëren, wat bijdraagt aan een circulaire economie. Maar naast de zalmkroket werd ook de wasstraat en dus haar inzet voor het gebruik van de herbruikbare bekers geprezen.

"Deze erkenning is een pluim op de hoed van al onze medewerkers"

De uitreiking van de prijs bood tevens een uitgelezen kans om de aandacht te vestigen op sociale tewerkstelling, een belangrijk aspect van Sobo's missie. Directeur David Rotsaert nam de prijs in ontvangst in het gezelschap van Burgemeester De fauw en Schepen van sociale zaken, werk en ondernemen, Pablo Annys.

Met deze prijs blijft Sobo zich positioneren als een pionier op het gebied van duurzame en sociale bedrijfsvoering, en inspireren zij andere bedrijven om dezelfde weg in te slaan.

De Brugge Awards zijn een belangrijk evenement in de regio. Met dit initiatief willen Brugge.inc en Stad Brugge, die hier samen de schouders onder zetten, de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten.Brugge Awards 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x